Recensioner

OnePlus 8 Intersteller Glow – så nära perfektion men ändå inte

Känslan att falla strax innan målsnöret
Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Prisjakt

När OnePlus 8 Pro tog OnePlus in i finrummet fick OnePlus 8 utan pro stå utanför och vänta något år till.

Bortsett från Always-on-skärm, att exempelvis tid och notiser visas trots att skärmen är avstängd, var OnePlus 8 Pro den telefonen vi nog alltid gått och väntat på från den kinesiska uppstickaren. Nästan omöjligt snabbt system – en kombination av mycket snabb intern hårdvara, det så optimerade Android-baserade systemet Oxygen OS samt den fantastiska 120 Hz-skärmen och så slutligen stöd för induktionsladdning och officiell vattentålighet. Läs eller se vår recension.

OnePlus 8 Intersteller Glow

OnePlus 8 vs OnePlus 8 Pro

Så vad skulle vi ha den vanliga One Plus 8-modellen till? Först och främst så handlade det om pris. OnePlus 8 Pro kostar från 10 000 kronor medan OnePlus 8 saluförs för 7 700 kronor. Modellen vi testar OnePlus 8 Intersteller Glow kostar dock 8 700 kronor då den har 12 GB ramminne och 256 GB utrymme jämfört med de 8 GB ram och 128 GB utrymme som instegsmodellerna som bara finns i svart eller grönt har.

OnePlus 8 Intersteller Glow

För det andra är OnePlus 8 något mindre med sin 6,55 tumskärm jämfört med OnePlus 8 Pro som flexar hela 6,78 tum. På pappret ser inte skillnaden ut mycket för världen men 6,55 tum är i vårt tycke den perfekta storleken på en telefon.

För det tredje är Intersteller Glow den näst snyggaste baksidan på en telefon någonsin. Den skiftar i fler färgkombinationer än naturen har färger och att stänga in den i ett fodral bör betraktas som ett allvarligt brott mot allt som är rätt och riktigt.

OnePlus 8 Intersteller Glow

Kompromisserna

Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz vilket är full godtagbart på en telefon i den här prisklassen, även kamerauppsättningen med en 48 megapixel Sony IMX689-sensor som huvudkamera är helt ok. Utöver den har vi en standard telefoto och en ännu med standard vidvinkel-lins. Det finns där och kan användas på valfri sociala medier-plattformer men gör inte mycket väsen i övrigt – precis som resten av alla mobiltelefoner där ute.

OnePlus 8 Intersteller Glow

Så långt är det inga större bekymmer. Faktum är att på grund av dess storlek och disco-baksida hade vi nog valt OnePlus 8 framför sitt Pro-storasyskon. Men så är det ju det här med avsknad av induktionsladdning. Vad i hela friden tänkte man här? Att det var år 2019? För precis som vi hade förväntat oss att kunna ladda OnePlus 7T Pro det året men fick vänta tills i år så hade vi nog förväntat oss att den vanliga modellen skulle leverar det åt oss nu.

Vi antar att det kommer i nästa modell och är det viktigt för dig är det alltså läge att vänta några månader tills den kommer.

OnePlus 8 Intersteller Glow

Fortfarande bland de snabbaste

Men bortsett från den detaljen så får vi ett semi-flaggskepp med snabbaste Qualcomm-systemet, snabbaste filsystemet och snabbaste Android-systemet så på så sätt levererar den galant.

OnePlus 8 Intersteller Glow

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!