Recensioner

SodaStream Ensō bubblar av lyx

Det här är en vacker kolsyremaskin

SodaStream har varit i kolsyrebranschen länge nu och försett miljontals människor med kolsyrat kranvatten. Nu har de släppt deras lyxigaste SodaStream hittills – Ensō.

En produkt vi har framme utan att skämmas

Ensō är en kolsyremaskin där plastdetaljer lyser med sin frånvaro och istället är det rostfritt stål som är i fokus och det är vi glada för. Trots att det blänkande, härliga rostfria stålet är en magnet för fingeravtryck så står den ståtlig med rak rygg i köket och är mer än bara en kolsyremaskin – det är även en inredningsdetalj. Den känns lyxig och mycket tack vare de små detaljerna som att droppbrickan och även själva kolsyremunstycket är i rostfritt stål. Det är inte bara designen som gör att Ensō känns lyxig utan även processen för att kolsyra vatten. Istället för att skruva fast flaskan i maskinen som vi är vana vid så stoppar vi bara in den och trycker till så sitter flaskan på plats.

En diskret logga

Därefter trycker vi på den stora knappen och väljer den mängd kolsyra som vi vill ha. För något år sedan gick SodaStream ifrån den klassiska gaspatronen och tillverkade en egen som de kallar Quick Connect. Normalt så skruvas patronen in i maskinen men med Quick Connect drar vi bara i luckan på baksidan av maskinen, stoppar i patronen, drar ned ett handtag och stänger – smidigt. Det ska dock nämnas att det inte bara är fördelar med att slippa skruva i patronen utan patronerna i sig kostar i regel lite mer – en ny patron har ett pris på ungefär 80 kronor. De gamla patronerna går att hitta för cirka 30 kronor hos vissa återförsäljare så det blir lite dyrare i det långa loppet.

Supersimpelt att byta gaspatron

Mjuka och härliga bubblor

Vissa lite billigare kolsyremaskiner gör väldigt hårda bubblor när vi kolsyrar så det nästan river i halsen när man dricker men Ensō spelar inte i den ligan. Det kolsyrade vattnet som görs i Ensō har mjukare bubblor som går att jämföra med om man köper kolsyrat vatten på flaska i butik. Barnens favorit här hemma är att göra “läsk” av kolsyrat vatten genom att kolsyra upp vatten och sedan hälla i lite koncentrat från till exempel Fun Light och även det resultatet blir riktigt bra.

Bubbelvatten, is och lime. Svårare behöver det inte vara

Det kostar en slant – men det är faktiskt värt det

Ensō ligger i skrivande stund på 2 190 kronor och det är helt klart en hel del pengar om man tänker på att det går att köpa kolsyremaskiner från SodaStream för runt 400 kronor. Men då får du en maskin i tråkig plast som inte är lika kul att ha framme på bänken och vi vet alla vad som sker om köksprylar göms i skåp – de används mer sällan. Den stora fördelen med Ensō är att du får en kolsyremaskin som är ruskigt snygg att ha framme, den är inte speciellt stor och klumpig och den är riktigt bra på att kolsyra vatten. En sak till är att i förpackningen fick vi även en lite elegantare 1-litersflaska med detaljer i rostfritt stål och det kom även med en liten putsduk så vi enkelt kan få bort fingeravtryck.

Läs även:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!